Woonlastenverzekering

Je moet er niet aan denken, maar het kàn gebeuren: je raakt arbeidsongeschikt. Je levert dan al veel in, moet je dan ook nog jouw huis verkopen? Dit kun je verzekeren. 

Hypotheekbetaling gegarandeerd

Als jouw woonlasten gewoon door gaan terwijl je inkomen daalt, moet je actie ondernemen. Met een woonlastenverzekering ben je dit voor. De betaling van je hypotheek gaat gewoon door, ook als je dat zelf niet meer kan. Je krijgt bijvoorbeeld een ongeluk en wordt arbeidsongeschikt. Dat heeft grote financiële gevolgen. Jouw inkomen daalt, maar jouw woonlasten niet. Dankzij een woonlastenverzekering hoef je dan niet te verhuizen.

De woonlastenverzekering wordt ook wel 'betalingsbeschermingsverzekering' genoemd.

Het verzekerde hypotheekbedrag bepaal je zelf

Met de woonlastenverzekering verzeker je een bedrag dat je maandelijks nodig hebt voor aflossing van jouw hypotheek. Dat hoeft niet het hele maandbedrag van de hypotheek te zijn. Je bepaalt zelf welk bedrag je wilt verzekeren voor het geval je arbeidsongeschikt raakt. Dit is afhankelijk van jouw financiële situatie. Daar kijken we samen even naar. 

Het aantal jaren van betaling zijn vooraf bekend 

Heb je een woonlastenverzekering en raak je arbeidsongeschikt, dan keert de verzekeraar het verzekerde bedrag voor je woonlasten maandelijks aan je uit. Dit doet hij gedurende een vooraf vastgesteld aantal jaren. Dit staat in de verzekeringsvoorwaarden en ook die nemen we samen even door. 

Verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid èn werkeloosheid? 

Net als bij arbeidsongeschiktheid, loop je ook risico's met een hypotheek als je werkeloos raakt. Daarom bieden de meeste verzekeraars twee dekkingen bij de woonlastenverzekering: 

  • arbeidsongeschiktheidsdekking
  •  werkloosheidsrisicodekking

Samen bekijken we wat er in jouw beroep en situatie het handigste en best betaalbaar is. 

Woonlastenverzekering afsluiten 

Wil je hier meer over weten of deze verzekering afsluiten? Neem dan contact met ons op. 

Waarom GeldXpert?
  • 100% onafhankelijk
  • Jouw persoonlijke situatie is leidend
  • Alle banken hebben we beschikbaar
  • Voor alle financiële vragen