Lening restschuld

Heb je jouw huis moeten verkopen met verlies, dan zit je vaak met een restschuld. Hiervoor kan je een speciale lening afsluiten. De bankterm is restschuldfinanciering. 

Huis verkopen met restschuld vereist toestemming 

Verkoop je een huis waar nog een hypotheek op zit, dan betaal je het hypotheekbedrag dat je nog niet had afgelost, af met de opbrengst van de verkoop. Normaal gesproken tenminste. Kan je het huis alleen verkopen voor een verkoopprijs lager dan de openstaande hypotheekschuld, dan blijf je met een restschuld zitten.

Voor zo’n verkoop heb je toestemming nodig van jouw hypotheekverstrekker (de bank of verzekeraar). Want na de verkoop is er geen hypothecaire zekerheid meer voor de overblijvende schuld. Daarmee loopt de bank meer risico om het aan jouw geleende geld niet terug te krijgen.

Speciale lening voor restschuldfinanciering 

Het is natuurlijk al vervelend genoeg dat je jouw huis niet kunt verkopen met winst. Dat je dan ook nog blijft zitten met een restschuld is niet prettig. We helpen je in deze vervelende periode en zoeken met jou naar de beste oplossing.

De beste oplossing is vaak een specifieke lening af te sluiten voor de restschuld. Dat heeft te maken met de rentetarieven die verschillend zijn voor allerlei soorten leningen. Deze restschuldfinanciering is niet bij alle banken mogelijk. We zoeken dit even voor je uit. 

Het bovenstaande geldt natuurlijk niet als je een aflossingsvrije hypotheek hebt. Wat er dan gebeurt, leggen we je graag persoonlijk uit.  

Geldlening voor restschuld bij verkoop huis

Wil je hier meer over weten of gelijk geld lenen? Neem dan contact met ons op.

Waarom GeldXpert?
  • 100% onafhankelijk
  • Jouw persoonlijke situatie is leidend
  • Alle banken hebben we beschikbaar
  • Voor alle financiële vragen