Betaalrekeningen

De meeste ouders openen voor hun kinderen een spaarrekening bij de bank waar ze zelf hun bankzaken hebben geregeld. Dit wordt dan later omgezet naar een betaalrekening. De kans is dus groot dat jij als lezer al een betaalrekening hebt. Waarom moeten wij jou dan helpen met betaalrekeningen?

Nieuwe betaalrekening openen

Soms moet je jezelf verdiepen in het openen van een nieuwe bankrekening. Bijvoorbeeld omdat je gaat samenwonen en de dagelijkse kosten wilt betalen vanaf een gezamelijke rekening. Of misschien wil je gewoon overstappen naar een andere bank. En dan merk je  dat er best wat te kiezen valt. 

Kies eerst een bank 

Je ontkomt niet aan de keuze voor een bank. Kies de bank waar je al vertrouwd mee bent of juist een andere. Soms zie je een bank waar je nog nooit van gehoord hebt. En dat blijkt dan een merk of label van de bank te zijn waar je juist van weg wilde. Even goed opletten dus. Alle banken zien jou natuurlijk graag komen als klant. Het is vaak handig en voordelig als je al jouw geldzaken onderbrengt bij dezelfde bank maar dat hoeft niet. 

Betaalrekening of betaalpakket kost ook geld

De meeste banken praten tegenwoordig over een betaalpakket in plaats van een betaalrekening. Je betaalt altijd iets van vaste kosten hiervoor. Dit loopt van circa € 15,- tot € 70,- per jaar. Lage vaste kosten houdt vaak in dat er nog kosten bij komen voor bijvoorbeeld: 

  • een tweede betaalpas
  • een (tweede) creditcard
  • kosten voor betalen en geldopnemen buiten de eurozone
  • rente voor roodstaan

We vergelijken deze en andere kosten en voorwaarden van de verschillende bankrekeningen graag voor je. Natuurlijk kan je dit ook online her en der doen, maar wij geven je er persoonlijke uitleg bij en garanderen dat de informatie actueel is. Met jouw persoonlijk voorkeur en wensen houden we direct rekening. 

Wil je hulp bij het openen van jouw ideale betaalrekening? Neem dan contact met ons op.

Waarom GeldXpert?
  • 100% onafhankelijk
  • Jouw persoonlijke situatie is leidend
  • Alle banken hebben we beschikbaar
  • Voor alle financiële vragen
Een greep uit actuele rentes van enkele banken (inclusief NHG)
BLG 0,98%(10)
1,33%(20)
ABN-AMRO 1,06%(10)
1,44%(20)
ING 1,06%(10)
1,39%(20)
Nationale Nederlanden 1,01%(10)
1,45%(20)

Argenta

0,97%(10)
1,28%(20)

Obvion Hypotheken

1,01%(10)

1,40%(20)

 Florius

1.06%(10)
1,38%(20)

Lees meer