Meer geldzaken

Iedereen heeft te maken met geldzaken. Heb je geen financiële problemen, dan heb je wel financiële uitdagingen.  

Geld lenen en schulden maken 

Verdien je nu nog niet zoveel maar later zeker meer, dan kan je geld lenen. Je leent bijvoorbeeld geld voor iets wat je graag wilt of misschien wel mòet hebben. Leen je geld dan heb  je een schuld. Veel mensen hebben daar een hekel aan. Terecht, want je bent een ander iets schuldig. Dat geeft geen lekker gevoel, niet als je leent van een vriend of familielid, maar ook niet als je leent van een instituut zoals een bank.

Soms is het wel slim om een schuld aan te gaan, want het levert je later hoogtwaarschijnlijk meer op. Dan kan je het zien als een investering. Bijvoorbeeld in een hypotheek. Lees meer over: 

Geld sparen, beleggen of investeren 

Verdien je (eindelijk) meer dan je nu echt nodig hebt, dan moet je keuzes maken. Hierover nadenken vinden veel mensen best lastig. Er zijn ook veel mogelijkheden en zaken om rekening mee te houden bij jouw beslissingen.  Denk aan: 

  • Investeren in verbeteringen in jouw eigen huis: verdien je die ooit terug bij verkoop?
  • Geld sparen: welke spaarrente krijg je en kan je in noodgevallen wel snel bij je geld ?
  • Beleggen: leveren de investeringen die anderen doen met jouw geld echt wel wat op?

Bepaalde keuzes hebben ook consequenties voor jouw aangifte inkomstenbelasting, als je die moet doen. Daar is voordeel te behalen, maar er zijn ook beperkingen. 

Niets doen met een betaalrekening wordt automatisch sparen

Niets doen resulteert altijd in sparen. Want je hebt vast al een betaalrekening bij een bank. Hoe meer daar op staat, hoe meer rente je krijgt. Ook al is het een lage rente, dan ben je al aan het sparen. Bereikt het bedrag op jouw betaalrekening een bepaald niveau, dan krijg je van jouw bank waarschijnlijk aanbiedingen. Ze willen graag dat je naast je betaalrekening een speciale spaarrekening opent. Daar kunnen zowel jij als zij meer mee verdienen. We vertellen je hier graag meer over.  

Waarom GeldXpert?
  • 100% onafhankelijk
  • Jouw persoonlijke situatie is leidend
  • Alle banken hebben we beschikbaar
  • Voor alle financiële vragen