Aflossingsvrije hypotheek

De naam zegt het al, de aflossingsvrije hypotheek los je niet af. Je betaalt alleen rente over het geleende bedrag, oftewel over de hypotheekschuld. Dit doe je elke maand gedurende de looptijd van de hypotheek. 

Betaal een vast of wisselend rentebrag per maand

Het rentebedrag dat je elke maand betaalt bij een aflossingsvrije hypotheek, blijft gelijk omdat je tijdens de looptijd niet aflost. De rente wordt dan vastgezet voor een bepaalde periode. Je kunt ook kiezen voor een variabele rente. Dan wisselt het te betalen maandbedrag. Dat kan natuurlijk iets minder zijn maar ook iets meer. 

Hypotheekschuld blijft gelijk 

De hypotheekschuld blijft gelijk omdat je tijdens de looptijd niet aflost. De schuld moet je uiteindelijk wel terugbetalen. Dit kan met spaargeld, als je dat te zijner tijd hebt. De hypotheekschuld aflossen kan bij een aflossingsvrije hypotheek ook tussentijds, voor het einde van de looptijd. Je kunt ook terugbetalen door jouw huis te verkopen. Als de verkoop van het huis niet genoeg oplevert, dan houd je een restschuld over.

Vraag ons om Advies over de aflossingsvrije hypotheek

Is de aflossingvrije hypotheek voor jou de beste keus? Bekijk ook de andere mogelijkheden en vraag ons om advies. Wij sluiten alleen de beste keus voor jou af. 

 

Waarom GeldXpert?
  • 100% onafhankelijk
  • Jouw persoonlijke situatie is leidend
  • Alle banken hebben we beschikbaar
  • Voor alle financiële vragen